Kodin viherkasvien paras mullan vaihto aika on helmi-maaliskuun vaihteessa ennen kasvukauden alkua. Juurista ahtaaksi käyvät ruukut kannattaa vaihtaa samalla isompaan ruukkuun.

Huonekasvien lannoitus aloitetaan viikoittain maaliskuussa ja jatketaan lokakuuhun asti. Kaktus ja mehikasvit eivät tarvitse niin paljon ravinteita, ne lannoitetaan kerran kuukaudessa, huhti-kesäkuu. Kaupasta ostetut uudet huonekasvit kannattaa aina istuttaa uuteen ravinteikkaaseen multaan niiden saadessa paremman kasvualustan.

Huonekasvien oikeanlainen kastelu, sijoittelu ja hoito on tärkeää kasveille

Trooppiset kasvit pitävät sumuttamisesta, sillä ne kärsivät kuivasta huoneilmasta. Sumuttaminen vähentää lehtien pölyyntymistä ja auttaa pitämään vihannespunkki kannat hallinnassa. Nukkapintaisia kasveja ei sumuteta. Kiiltävälehtisten kasvien valonsaantia voi parantaa pitämällä kasvit puhtaana pölystä joko pyyhkimällä ne kostealla sienellä tai viemällä ne säännöllisesti suihkuun. Kastelutarpeeseen vaikuttavat valon määrä, lämpötila, ilmankosteus, kasvin koko ja mullan laatu.

Kasville oikeiden olosuhteiden saamiseksi, sijoittelu oikeaan paikkaan on huoneessa tärkeää. Valoa päin kasvaneen kasvin kääntäminen säännöllisesti ei tee kasvista toispuoleista. Kodin viherkasvien leikkaaminen ja perkaaminen sekä mahdollinen tukeminen parantaa kasvin hyvinvointia sekä kukoistusta.

Mikäli haluat viherkasviesi voivan hyvin, mutta hoitotyö tuntuu itselle hyvin hankalalle, ammattilainen helpottaa asiaa. Pelkkä mullan vaihto on monelle iso projekti. Varaa nyt aika viherkasviesi huoltoon!

Sopii niin yrityksille kuin yksityisille kotitalouksille.