En valitettavasti ota tällä hetkellä uusia töitä vastaan!

PUUTARHURIN ESITTELY

Hei, olen Reija!

Olen toiminut intohimoisesti puutarhakasvien parissa ainakin vuodesta 2000 asti, kun rakensimme omakotitalon Vantaalle. Piha muokkaantui moneen kertaan erilaisin istutusryhmin, pensaiden siirtelyiden ja uudistusten mukaan. Etsin sopivaa tyyliä omaan pihaan ja halusin kokeilla kaikkea uutta. Mieheni kertoikin monesti tuttavillemme, kuinka meidän pihakasvit ovat varmaan pyörällä päästä, kun vaihtavat paikkaa ympäri tonttia 😊

Ostimme kesällä 2012 kesämökin järven rannalta, jossa on rinteinen tontti. Tontti on puolen hehtaarin kokoinen, ja siihen oli tehty ja toteutettu pihasuunnitelma kymmenen vuotta ennen kesämökin siirtymistä meille. Piha oli päässyt metsittymään sekä heinittymään hyvin pahasti. Siitä alkoi kova raivaaminen ja valmiiden istutuksien esiintuominen. Pikkuhiljaa piha alkoi näyttämään taas upealle, ja mikä tärkeintä, meidän näköiselle. Vuosien varrella mökkipihalle olen tuonut paljon uutta istutusta, kasvihuoneen ja kasvimaan, ynnä muuta ihanaa.

Minusta on kiva kokeilla erilaisia kasveja omissa istutuksissa, tutkia kuinka ne kasvavat ja miten erilaiset hoitotavat vaikuttavat kasvien kuntoon. Hyvin hoidetut kasvit ja pihan siisteys tuo silmäniloa. Kädenjälki näkyy tässä työssä yleensä heti. Kevät on mielestäni upein vuodenaika, kun kaikki elämä alkaa puutarhassa kukoistamaan.

Syksyllä 2017 päätin lähteä virallisesti opiskelemaan puutarhurin ammattia ja ilokseni pääsin ammatilliseen koulutukseen Hyriaan, Hyvinkäälle. Suoritin keväällä 2019 kiitettävin arvosanoin ammattitutkinnon, Viheralan puutarhuriksi.

Heti keväällä 2019 valmistumisen jälkeen perustin oman yrityksen ViherNurmi Oy:n. Yrityksessäni ei ole muita työntekijöitä. Teen töitä yksin ja sen vuoksi myös omien voimavarojen puitteissa. Työt sijoittuvat pääasiallisesti kevyempiin töihin, pihan ja puutarhan perushoitoon. Ilokseni asiakkaat ovat minut löytäneet ja olen saanut vakituisia asiakkaita oikein mukavasti. 

Erilaiset pihat ja niiden tarpeet ovat olleet mielenkiintoisia projekteja. Puutarhurin apua kaivataan monesti kasvien neuvonnassa, suunnittelussa ja toteutuksessa. Kaikkea kasvien hoitotyötä ei tarvitse tehdä itse vaan voi nauttia ammattilaisen kädenjäljestä.

ViherNurmi Oy aloittaa nyt kolmannen vuoden ja kevättä kovasti odotellen. Tiedossa on taas ihania pieniä uudistuksia ja kasvien perushoitotöitä.